Епідемія коронавіруса набирає обертів - Італія пішла на екстрені заходи
Категорія
Світ
Дата публікації

Епідемія коронавіруса набирає обертів - Італія пішла на екстрені заходи

Епідемія коронавіруса набирає обертів - Італія пішла на екстрені заходи
Джерело:  online.ua

Епідемія коронавіруса в Італії набирає обертів - станом на ранок 8 березня небезпечною інфекцією заразилися 5883 людини. Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підписав указ про введення карантину в 23 провінціях. У повній ізоляції опинилися близько 16 млн людей, а це третина населення Італії. Карантинні заходи поширюються і на популярні у туристів Венецію і Мілан, передає ONLINE.UA з посиланням на Corriere della Sera.

В рамках екстрених заходів, які ввела італійська влада в зв'язку з епідемією коронавіруса, в Італії з 8 березня по 3 квітня будуть закриті на в'їзд і виїзд вся Ломбардія і ще 14 провінцій: Парма, П'яченца, Ріміні, Реджо-нель-Емілія, Модена, Пезаро, Урбіно, Падуя, Тревізо, Алессандрія, Вербано-Кузьо-Оссола, Новара, Верчеллі і Асті. Таким чином, закриті "червоні зони", які позначили на початку спалаху коронавіруса в Італії, зникнуть. В'їзд і виїзд в ці провінції буде дозволений лише в разі надзвичайної ситуації.

Крім того, в зазначених районах закрили всі школи, університети, спортивні зали і музеї. Подібні превентивні заходи введені і на території всієї країни. В Італії закриються музеї і букмекерські контори, будуть скасовані масові заходи, в тому числі покази фільмів, вистави та спортивні змагання. Торгові центри та магазини будуть працювати тільки з 6 до 18 години з понеділка по п'ятницю.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день в світі захворіли коронавірусом 106165 людей. Медикам вдалося вилікувати 59963 пацієнта, при цьому зафіксовано 3594 смертей. За межами Китаю, де виник спалах епідемії, понад 26 тисячі випадків зараження коронавірусом зафіксовані в 90 країнах. Слід зазначити, що в Євросоюзі лише в 2 з 27 країн не виявлено жодного випадку зараження - в Болгарії і на Кіпрі. На Мальті, яка також була однією з небагатьох європейських країн, де новий коронавірус ще не виявили, напередодні зафіксували перший випадок зараження - захворіла 12-річна дівчинка після повернення з Риму.

В Україні на сьогоднішній день підтверджено один випадок зараження китайським коронавірусом. Жертвою інфекції став житель Чернівців, який заразився під час подорожі по Італії. МОЗ України закликає жителів країни дотримуватися нескладних правил, щоб вберегтися від коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну терміново направляють комісію ВООЗ  через загрозу спалаху коронавіруса. Експерти приїдуть в найближчі дні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?