Епідемія коронавірусу почалась на окупованому Донбасі - заява МВС
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія коронавірусу почалась на окупованому Донбасі - заява МВС

Епідемія коронавірусу почалась на окупованому Донбасі - заява МВС
Джерело:  Укрінформ

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили про наявність щонайменш 12 випадків нового коронавірусу COVID-19 в окупованій Горлівці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

З відповідною заявою виступив міністр Арсен Аваков під час позачергового засідання уряду. За його словами, це потребує миттєвого реагування стосовно роботи КПВВ.

"Зараз ми маємо попередню інформацію о 12 випадках коронавірусу, який розповсюджений у Горлівці. Тому робимо посилений контроль з окупованими територіями", - стверджує він.

Мешканці Горлівки не зможуть потрапити на підконтрольну українську територію, якщо вони не мають довідки про реєстрацію.

Українські лікарі станом на день п'ятниці, 13 березня, виявили три випадки коронавірусу. Два зафіксовані у Чернівецькій області та ще один на Житомирщині. На території країни ввели карантин, який обмежує роботу дитсадків, шкіл, вишів та проведення масових заходів.

Загалом у світі за останніми даними кількість хворих перевищила 128 тисяч людей. Смертельними стали понад 4,7 тисячі випадків. Одужали понад 68 тисяч хворих.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів на позачерговому засіданні у п’ятницю, 13 березня, підтримали перше рішення щодо тимчасового закриття окремих пунктів перетину українського кордону. У рішенні йдеться також про систему КПВВ на Донбасі. Цей список доопрацюють після засідання Ради нацбезпеки та оборони згідно з його підсумками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?