Епідемія коронавірусу за межами Китаю: в ВООЗ зробили тривожну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Епідемія коронавірусу за межами Китаю: в ВООЗ зробили тривожну заяву

Епідемія коронавірусу за межами Китаю: в ВООЗ зробили тривожну заяву
Джерело:  online.ua

Епідемія коронавірусу продовжує бушувати за межами Китаю. Станом на 22 лютого за останню добу COVID-19 інфікувалися 174 людини. Всього на сьогоднішній день зафіксовано 1267 випадків зараження китайським коронавірусом за межами КНР. Найбільш стрімко інфекція поширюється в Південній Кореї - ця країна стала другим за масштабом осередком епідемії після Китаю, де зафіксовано понад 76 тисяч заражених. Про це йдеться в офіційному звіті ВООЗ, передає ONLINE.UA.

На 22 лютого відомо, що китайським коронавірусом заразилися 204 людини в Південній Кореї, 105 людей в Японії, 85 - в Сінгапурі, 68 - в Гонконзі, 35 - в Таїланді, 35 - в США, 20 - в Італії, 19 - в Австралії, 16 - в Німеччині, 12 - у Франції, по 9 - у Канаді та Великій Британії, 2 - в Росії. В Україні жодного випадку зараження коронавірусною інфекцією не виявлено.

За останню добу в Китаї від коронавірусу померли 109 осіб, в інших країнах жертвами смертельної інфекції стали 8 людей. 22 лютого першу смерть від коронавірусу зафіксували в Італії - помер 78-річний житель країни. Ця смерть від COVID-19 стала другою в Європі.

Загальна кількість заражених коронавірусом в усьому світі на сьогоднішній день досягає 77661 чоловік, 2360 людей померли від інфекції. Вилікувати від захворювання медикам вдалося 21018 людей.

У МОЗ України 22 лютого виступили з офіційною заявою з приводу інформації про громадянку КНР, яку зняли з поїзда "Київ-Москва" з підозрою на коронавірус. У відомстві повідомили, що китаянка з 16 по 20 лютого брала участь як торговий представник у виставці будівельних матеріалів і проживала в готелі "Україна" в Києві. У поїзді в рамках санітарно-карантинного контролю у неї було виявлено підвищення температури тіла до 38,1 градусів, в результаті чого жінку госпіталізували в Брянську обласну інфекційну лікарню, на території РФ. В рамках лабораторного дослідження коронавірус у громадянки КНР не виявлено.

"З числа контактних осіб по вагону, також в інфекційну лікарню госпіталізовано 5 громадян України. Стан у них нормальний, скарг немає, лабораторні дослідження в роботі. В відчепленому і поставленому на санітарну стоянку вагоні, в якому їхала хвора китаянка, також знаходяться 6 громадян України, які відмовилися від госпіталізації. Громадяни України забезпечені всім необхідним, включаючи гаряче харчування. Після отримання результатів лабораторних досліджень на новий коронавірус буде прийнято рішення про їх подальше прямування", - уточнили в Міністерстві охорони здоров'я.

Слід зазначити, що в Китаї запевняють, що епідемія коронавірусу пішла на спад. З кожним днем число заражених стає все менше. Скорочується і число померлих від смертельної інфекції, в той же час як число людей, яких вдалося вилікувати, зростає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців через коронавірус і евакуацію громадян України з Китаю. Він закликав зберігати здоровий глузд і холодну голову, запевнивши, що всі заходи щодо запобігання проникнення коронавірусу в Україну прийняті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?