Епідемія ВІЛ у великому місті Росії: з'явилася заява лікарів
Категорія
Світ
Дата публікації

Епідемія ВІЛ у великому місті Росії: з'явилася заява лікарів

Епідемія ВІЛ у великому місті Росії: з'явилася заява лікарів
Джерело:  ТАРС

Перший заступник начальника управління охорони здоров'я Єкатеринбурга Тетяна Савінова заявила, що епідемія ВІЛ в місті офіційно не оголошувалася.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"У вівторок в Єкатеринбурзі в прес-центрі Уральського регіонального інформаційного центру ТАСС ми провели прес-конференцію про початок старту інформаційної акції з профілактики ВІЛ-інфекції. На ній мені поставили питання про ситуацію з ВІЛ у Єкатеринбурзі, у відповіді на яке я озвучила дані, що транслюються в ЗМІ. Звичайно, для нас медиків це давно епідемія ВІЛ, адже багато людей хворіє в Єкатеринбурзі. Це не сталося вчора і нічого офіційно не було оголошено", - сказала Савінова.
За її словами, слово "епідемія", яке вона вимовила, "нічого не означає".
"Я не знаю, чому так сталося, якщо хтось зробив заголовок (про епідемію)... Нічого не оголошувалося. Моя логіка полягає в тому, що коли на території міста понад 1% населення заражене ВІЛ-інфекцією - це генералізована стадія поширення епідеміологічного процесу", - зазначила представник управління охорони здоров'я Єкатеринбурга.
Савінова не думає, що Росспоживнагляд офіційно оголосить про епідемію ВІЛ.
"У Єкатеринбурзі офіційно генералізована стадія поширення ВІЛ-інфекції. Це не було оголошено вчора або позавчора, це було давно. Я не схильна думати, що Росспоживнагляд офіційно буде оголошувати про епідемію ВІЛ-інфекції, адже це не сезонне захворювання, як грип. Я не знаю, чому ЗМІ так пишуть про епідемію, швидше за все, журналісти накладають цю ситуацію на грип та, здається, що сталося щось неймовірне, хоча нічого надприродного немає", - сказала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, гітарист знаменитої російської групи "Чайф"Володимир Бігунов підтримав ідею про присвоєння імені бойовика ДНР Арсена Павлова-Мотороли одній з вулиць Єкатеринбурга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?