Епідемія змінюється - ВООЗ б'є на сполох через нову проблему
Категорія
Світ
Дата публікації

Епідемія змінюється - ВООЗ б'є на сполох через нову проблему

Епідемія змінюється - ВООЗ б'є на сполох через нову проблему
Джерело:  online.ua

Регіональний директор ВООЗ по країнах Західної частини Тихого океану Такеші Касаї попередив весь світ про нову проблему - за його словами, у багатьох країнах вже почалася нова фаза епідемії коронавіруса, але тепер інфекція більшою мірою вражає молодих людей у віці 20-40 років. Посилює проблему те, що молоде населення планети, як правило, легше переносить коронавірус і у багатьох випадках люди навіть не підозрюють, що хворіють, але при цьому передають вірус іншим людям, наражаючи на небезпеку їх життя. Про це сообащает ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Епідемія змінюється. Люди у віці від 20 до 30 і 40 років все частіше стають рушійною силою поширення коронавіруса. Багато хто навіть не підозрює, що інфікований. Це збільшує ризик перетікання на більш вразливих людей. Те, що ми спостерігаємо, - це не просто відродження епідемії COVID-19. Ми вважаємо, що це сигнал про те, що ми вступили в нову фазу пандемії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні ", - повідомив Касаї.

Експерт зазначив, що така небезпечна ситуація створює підвищений ризик для найуразливіших верств населення - людей похилого віку, людей, які часто хворіють, інвалідів, людей, які проживають в бідних або густонаселених районах.

Важливо відзначити, що надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я знову погіршив прогноз по пандемії коронавіруса, в зв'язку з чим було вирішено продовжити режим міжнародної надзвичайної ситуації ще на три місяці - до листопада 2020 року. У ВООЗ відзначили, що нинішня пандемія є кризою, яка трапляється раз на століття, а її наслідки людство буде відчувати протягом десятиліть. При цьому в ВООЗ відзначають, що в світі вже почалася друга хвиля COVID-19, а деякі країни переживають вже третю хвилю.

Як відомо, на сьогоднішній день число хворих на коронавірус в світі вже перевищує 22 млн людей. На даний момент в світі за тиждень діагностують значно більше мільйона нових випадків COVID-19. Раніше число підтверджених випадків за тиждень коливалося в межах 500-600 тисяч в травні і 700-800 тисяч на початку червня. На сьогоднішній день понад 6,4 млн осіб продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, 777 тисяч людей, вилікувалися - 14,8 млн пацієнтів. Україна у світовій статистиці по захворюваності на коронавірус знаходиться на 31 місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні 18 серпня зафіксували 1616 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 94436 осіб, з них 2116 людей померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 48925 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 43395 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?