Епіфаній дав усім українцям слушну пораду перед Різдвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Епіфаній дав усім українцям слушну пораду перед Різдвом

Епіфаній дав усім українцям слушну пораду перед Різдвом
Джерело:  online.ua

Очільник Православної церкви України митрополит Епіфаній дав поради усім українцям перед Різдвом, а також вкотре наголосив, що різдвяний стіл повинен бути пісним. Глава ПЦУ зазначив, що важлива духовна складова свята, а не меню, повідомляє ONLINE.UA.

"Страви - це не головне. Це певна традиція в українському народі, що потрібно ставити певну кількість страв, але цей стіл повинен бути пісним", - заявив Епіфаній, підкресливши, що православні протягом 40 днів готувалися до зустрічі Різдва.

За його словами, якщо ми зараз будемо говорити суто про їжу, чисто про щось зовнішнє, то забудемо про основне.

"Ми святкуємо Різдво Христове, ми святкуємо те, заради чого втілився Господь - кожен з нас міг отримати царство Небесне. І тому ми повинні перш за відчути цю радість і духовне піднесення в своєму серці, у своїй душі. Тому що Христос прийшов у світ і приніс на Землю мир", - сказав Епіфаній.

Він також наголосив: якщо люди по-справжньому відчують цей мир, божественний невидимий дотик благодаті, то тоді вони відчують, що щасливі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ПЦУ розгляне питання перенесення дати Різдва в Україні з 7 січня на 25 грудня, коли всі православні помісні церкви об’єднаються. Глава ПЦУ Епіфаній пояснив, що за перенесенням Різдва стоїть зміна всього календаря свят, а до такої календарної реформи українці поки не готові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?