Єпископат ПЦУ зібрався на терміновий Собор: Епіфаній зробив важливе оголошення
Категорія
Україна
Дата публікації

Єпископат ПЦУ зібрався на терміновий Собор: Епіфаній зробив важливе оголошення

Єпископат ПЦУ зібрався на терміновий Собор: Епіфаній зробив важливе оголошення
Джерело:  online.ua

У суботу, 14 грудня, в Києві в митрополичих палатах Святої Софії відбувся розширені Архієрейський Собор ПЦУ з нагоди річниці створення єдиної помісної церкви України. На завершення засідання єпископату митрополит Епіфаній виступив з важливим оголошенням про повну ліквідацію УПЦ КП і УАПЦ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спікера ПЦУ Євстратія Зорю.

В ході Собору митрополит Епіфаній нагадав, що 15 грудня 2018 року під час Об'єднавчого Собору з'явилася Єдина помісна автокефальна церква України, яка 6 січня отримала Томос про автокефалію. Він підкреслив, що протягом року ПЦУ, незважаючи на численні виклики, протидії недоброзичливців та інші перешкоди, відбулася.

"За цей рік спільними зусиллями ми досягли багато добрих плодів: була доведена зрілість ПЦУ, затверджена її єдність, створені органи управління і механізми взаємодії", - підвів підсумки року для ПЦУ Епіфаній.

Нагадаємо, 5 січня 2019 в Стамбулі підписали томос про Автокефалію Української церкви, 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. На даний момент в ПЦУ перейшло понад 500 парафіяльних храмів і два кафедральних собору УПЦ МП. Також в жовтні відбулася історична подія для ПЦУ - архієрейський собор Елладської православної церкви визнав право патріарха Константинопольського Варфоломія надати автокефалію Православної церкви України. Елладська церква стала першою після Константинопольської, яка визнала ПЦУ. У РПЦ пригрозили проблемами грецької церкви за це рішення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Епіфаній анонсував неприємний сюрприз РПЦ. Він заявив, що ПЦУ підтримує на неофіційному рівні хороші відносини з деякими архієреями Московського патріархату і незабаром вони можуть вирішити приєднатися до Православної Церкви України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?