Ердоган кинув жорсткий виклик Макрону і відправив його в психіатричну лікарню
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган кинув жорсткий виклик Макрону і відправив його в психіатричну лікарню

Ердоган кинув жорсткий виклик Макрону і відправив його в психіатричну лікарню
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені, між Туреччиною і Францією, виник новий серйозний скандал. На цей турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган обурився висловлюваннями свого французького колеги Еммануеля Макрона про іслам. Ердоган вважає, що президент Франції демонструє неналежне ставлення до мільйонів жителів своєї країни, які сповідують іншу релігію. Президент Туреччини зазначив, що Макрон потребує лікування психічних розладів. Він попередив французьку владу, що кожне подібне прояв ворожості до ісламу є проявом ворожості до Туреччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал TRT.

З гнівними докорами на адресу Макрона Ердоган виступив в місті Кайсері на мітингу. Він прокоментував позицію францзуского лідера по відношенню до мусульман, яка різко змінилася після резонансного вбивства вчителя під Парижем, і запропонував йому "полікувати психіку". Як відомо, Ердогана обурило рішення Макрона створити організацію, яка дозволить побудувати "освічений іслам" в країні, звільнити іслам від іноземного впливу і посилити контроль за фінансуванням мечетей.

"Що не так у Макрона з ісламом і мусульманами? Те, що глава держави так відноситься до мільйонів мусульман в своїй країні, - це в першу чергу втрата контролю над розумом. Він потребує лікування своєї психіки. Обшуки в мечетях є проявом ісламофобії. Ми повинні пам'ятати, що кожний подібний прояв ворожості до ісламу також є проявом ворожості до Туреччини ", - накинувся Ердоган з докорами на Макрона.

Нагадаємо, раніше президент Франції охарактеризував іслам як релігію, "яка переживає кризу" в усьому світі. Він сказав, що в грудні уряд представить законопроект про посилення закону 1905 року, який офіційно розділив церкву і державу у Франції. Важливо відзначити, що таке рішення Макрон прийняв після вбивства вчителя історії уродженцем Москви чеченського походження. Вбивця відрубав голову педагогу нібито за спробу "принизити пророка Мухаммеда". Макрон посмертно нагородив загиблого педагога орденом Почесного легіону, а жахливий злочин назвав терактом, після чого закликав французьке суспільство до рішучої боротьби проти ісламістського сепаратизму.

"Ми всі об'єднаємося. Ісламісти не пройдуть. Мракобісся і пов'язане з ним насильство не переможуть. Вони нас не розділять. Це те, що вони шукають, і ми всі повинні об'єднатися", - підкреслив тоді президент Франції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп раптово забув, що Еммануель Макрон є президентом Франції. Виступаючи на передвиборному мітингу він назвав Макрона прем'єр-міністром. Чому Трамп вирішив "понизити" французську лідера, поки так і невідомо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?