Ердоган накинувся на США та Захід з гучними звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган накинувся на США та Захід з гучними звинуваченнями

Ердоган накинувся на США та Захід з гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Таїп Ердоган заявив, що центральний банк повинен знизити процентні ставки або інфляція залишатиметься високою. Він стверджує, що нещодавню нестабільність ліри спровокували "атаки" США та інших західних країн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зазначимо, що 28 березня турецька валюта послабилася на 5% по відношенню до долара, після того, як банки почали надавати ліквідність лірі на лондонському ринку знову після декількох днів, коли влада утримувала ліквідність для підтримки валюти.

Ліра похитнулася з приводу занепокоєння щодо платіжного балансу Туреччини, її здатності обслуговувати зовнішній борг, а також неодноразових закликів Ердогана, який назвав себе "ворогом процентних ставок", щоб центральний банк знизив ставки.Виступаючи в Анкарі напередодні місцевих виборів у неділю, Ердоган сказав, що Туреччина зірвала атаки Сполучених Штатів і Заходу на ліру, і додав, що деякі банки грають з грошовою одиницею напередодні голосування", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що він не називав, які саме банки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп  Ердоган поскаржився на адміністрацію президента США Дональда Трампа,  заявивши, що офіційний Вашингтон поводить себе не як союзник стосовно Туреччини та її інтересів у Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?