Ердоган поставив жорсткий ультиматум щодо наступу в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган поставив жорсткий ультиматум щодо наступу в Сирії

Ердоган поставив жорсткий ультиматум щодо наступу в Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара зупине наступ у Сирії, якщо курдські загони роззброяться та залишать "безпечну зону". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, жодна держава не зможе вплинути на військову операцію, якщо ця головна умова не буде реалізована.

Ердоган зазначив, курди повинні здати зброю та вийти з регіону "до вечора" у середу, 16 жовтня. Він назвав цей сценарій найшвидшим.

Президент вважає неможливим обговорювати створення "безпечної зони", яка стане завершальною фазою операції. Під час агресивних заходів турецька армія "зачистить" близько 1200 квадратних кілометрів САР.

Нагадаємо, уряд Сполучених Штатів запровадив санкції проти Туреччини через наступ на вчорашніх союзників - курдів. Втім, саме президент Дональд Трамп раніше віддав наказ виводити американські війська з Сирії, що й фактично призвело до операції Анкари.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз в иступив із несподіваною критикою влади США через санкції у відношенні Туреччини. Офіційний Брюссель вважає, що Заходу потрібно мати єдиний підхід у подібних питаннях, а не розкидуватися ініціативами наодинці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?