Ердоган вирішив потужно протистояти Росії в Сирії - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган вирішив потужно протистояти Росії в Сирії - що відбувається

Ердоган вирішив потужно протистояти Росії в Сирії - що відбувається
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зважився на потужний виклик Росії в Сирії, де Москва підтримує режим Асада і насильство проти людей. Туреччина терміново стягує танки і військових на північ провінції Ідліб, на територію якої наступають урядові сирійські війська за підтримки РФ. Сьогодні, 2 лютого, кордон через контрольно-пропускний пункт Кафр-Лусейн в провінції Ідліб перетнули не менше 40 турецьких бронемашин і танків, передає ONLINE.UA з посиланням на Al Arabiya.

За даними джерела Туреччина вже другий день перекидає військові сили до провінції Ідліб. Напередодні турецькі танки і близько 20 солдатів прибули в одне із сіл на схід від міста Саракіб в Ідлібі. Стверджується, що вони намагаються створити там новий військовий пункт, а також розміститися в північній, південній та східній точках міста.

Слід зазначити, що такі дії турецької армії стали відповіддю Ердогана на ігнорування Росією домовленостей по Сирії. Кілька днів тому президент Туреччини нагадував про ці домовленості Москви, закликаючи Путіна займатися врегулюванням в Сирії, а не продовжувати війну. Президент Туреччини підкреслював, що йому не важливо захопити сирійські території - він веде військову операцію в Сирії тільки заради порятунку рядових сирійців, яких режим Асада разом з Москвою вважають терористами.

"Кого ви називаєте терористами? Тих, хто захищає свої будинки? Якщо ви запитаєте Москву, то виявиться, що всі чотири мільйони жителів Ідлібу - терористи. Насправді ці люди бігли від насильства режиму Асада", - обурено заявляв Ердоган.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський президент Володимир Путін під час візиту до Сирії проїхав вулицями Дамаска і заявив, що ознаки мирного життя в цій країні видно неозброєним оком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?