Эрдоган выиграл референдум в Турции и назвал свою первую цель
Категорія
Світ
Дата публікації

Эрдоган выиграл референдум в Турции и назвал свою первую цель

Эрдоган выиграл референдум в Турции и назвал свою первую цель
Джерело:  secim.aa.com.tr

Президент Туреччини Реджеп Ердоган за результатами референдуму значно розширить свої повноваження і в першу чергу планує затвердити повернення смертної кари в країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

Після підрахунку даних з 100% дільниць на території країни прихильники Ердогана отримали 51,41% підтримки. Не підрахованими залишилися лише кілька закордонних дільниць, які не вплинуть на підсумки голосування

Загальна кількість голосів досягла майже 49 мільйонів, а явка склала близько 86%. Різниця між голосами "за" і "проти" становить близько 1 млн 380 тисяч і 370 тисяч цієї переваги забезпечили турки Німеччини і Нідерландів, які проголосували в підтримку Ердогана на тлі загострення турецько-німецьких і турецько-нідерландських відносин.

Читайте також: Референдум у Туреччині: названі попередні результати, Ердоган вже святкує

Між тим, Ердоган заявив, що відновлення практики смертної кари буде його "першим завданням", повідомляє Dеutche Welle.

Для повернення смертної кари потрібна підтримка не менше двох третин депутатів турецького парламенту. Якщо серед депутатів ця ідея не отримає достатньої підтримки, буде проведено референдум, який стане можливим, якщо за пропозицію проголосує 60% членів парламенту.

Про можливість повернення до смертної кари Ердоган заговорив одразу після невдалої спроби держперевороту влітку 2016 року.

Пізніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що повернення смертної кари в Туреччині буде рівнозначно остаточного розриву переговорів про вступ країни в Євросоюз.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час голосування на референдумі пристрасті досягли такого ступеню, що на одній із дільниць сталася перестрілка між двома групами людей із протилежними політичними поглядами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?