Ердоган заявив про союз із Путіним і "пошантажував" Європу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган заявив про союз із Путіним і "пошантажував" Європу

Ердоган заявив про союз із Путіним і "пошантажував" Європу

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що не зациклений на вступ до ЄС і розглядає союз із президентом РФ Володимиром Путіним у Шанхайській організації співробітництва, куди може увійти його країна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
"Туреччина, перш за все, повинна відчувати себе спокійно щодо питання про вступ в ЄС, не повинна на ньому зациклюватися", - сказав Ердоган журналістам, які супроводжували його в поїздці в Узбекистан.
"Хтось може критикувати мене, але я висловлюю свою думку. Наприклад, я говорю, чому б Туреччині не зайняти місце в Шанхайській п'ятірці", - додав він.
Нагадаємо, що в ШОС входять Казахстан, КНР, Киргизія, Росія, Таджикистан і Узбекистан. У липні 2015 року була запущена процедура прийняття в організацію Індії та Пакистану. Статус спостерігача в ШОС мають Афганістан, Білорусь, Іран і Монголія.
Ердоган підкреслив також, що Туреччині було б "набагато зручніше" працювати в складі ШОС, тоді як ЄС вже десятки років "затягує процес" прийому країни.
На початку цього тижня Ердоган заявив, що Анкара може вже в наступному році провести референдум із питання про те, чи слід прагнути до вступу в Євросоюз.
Як повідомляв ONLINE.UA, трохи більше місяця тому  Ердоган заявив, що не може ігнорувати проблем жителів анексованого Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?