Ердоган зробив тривожну для України заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган зробив тривожну для України заяву

Ердоган зробив тривожну для України заяву
Джерело:  ТАРС

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який раніше назвав другом президента Росії Володимира Путіна

, оголосив про готовність приступити до реалізації проекту "Турецький потік".


Про це він заявив напередодні свого візиту в Санкт-Петербург, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


"Ми готові негайно зробити кроки в напрямку реалізації цього проекту ("Турецький потік". - ONLINE.UA), обговорити його і прийняти рішення, - підкреслив Ердоган. - Будь-яких перешкод цьому немає".


Також турецький президент зазначив, що "більше за все газу Туреччина купує у Росії". "За даними на кінець липня 2016 року, обсяг природного газу, імпортованого з Росії, склав 12,5 млрд кубометрів. Це показує, наскільки важливим економічним партнером в цій сфері є Туреччина", - зазначив Ердоган.


Відзначимо, "Турецький потік" - проект міжнародного газопроводу, потужністю до 32 млрд кубічних метрів газу на рік. Проектом передбачається, що труба буде прокладена по дну Чорного моря з Анапського району Росії до Туреччини. Далі на кордоні Туреччини та Греції передбачається будівництво газового хаба, через який газ прямував би в європейські країни. Таким чином, газопровід дозволить РФ диверсифікувати поставки природного газу в Європу і знизити залежність постачальників і покупців від країн-транзитерів, зокрема, від України.


Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що будівництво "Турецького потоку" несе певні ризики для України, однак вважає цей проект "на 90% блефом".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

міністр економіки Туреччини Ніхат Зейбекчі також висловлювався про готовність приступити до виконання перших етапів проекту "Турецький потік"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?