Єрмак назвав формулу перемоги над РФ набагато років
Категорія
Україна
Дата публікації

Єрмак назвав формулу перемоги над РФ набагато років

Єрмак назвав формулу перемоги над РФ набагато років
Джерело:  online.ua

За словами керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, для зупинення кремлівської агресії на багато років необхідно посилювати військову підтримку України, запроваджувати нові жорсткі санкцїі проти РФ та вводити заборону на в'їзд для громадян РФ до цивілізованих країн.

Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

Світ повинен допомогти Україні зупинити кремлівську агресію на багато років 

Візовий бан для росіян = приниження. Зброя + санкції + ізоляція та приниження = перемога над "русскім міром" з прицілом на багато років. Саме цього боїться РФ, - зазначає голова ОП.

За його словами, всі ці речі мають бути спільною метою України, США та європейських партнерів.

Зокрема, за словами військового експерта Сергія Грабського, існують три сценарії розвитку подій у зоні бойових дій на півдні України.

Зокрема, згідно із першим сценарієм, кремлівська армія спробує піти у наступ. Однак, з огляду на успішні удари ЗСУ по тилових позиціях армії та руйнування ліній зв'язку, такий варіант малоймовірний.

Другим варіантом експерт називає контрнаступ ЗСУ, який дозволить звільнити Херсонську область та решту півдня України.

І ми, і противник піднімаємо ставки в цій грі. І ми можемо прийти до такої ситуації, коли обидві сторони, вибачте, скажуть "пас", - вказує Грабський також і на третій варіант за умови відсутності в ЗСУ відповідних ресурсів та озброєння для проведення наступу.

При ньому ЗСУ перейдуть до оборони, не маючи ресурсів для наступу. Не буде такої можливості і в окупантів.

За його оцінками, які підтверджують деякі західні аналітики, перспектива "відбити" захоплені Росією території за наступні три-шість місяців здається нереальною. Грабський нагадав, що просування вперед є вкрай складною роботою.

Це і надзвичайно велика напруженість сил і засобів, і висока концентрація сил і засобів, і постійне переміщення і динаміка бойових дій абсолютно різна, - зазначає експерт.

При цьому на думку ще одного військового експерта Костянтина Машовця, попре успішні удари ЗСУ кремлівська окупаційна армія намагатиметься втриматись на правому березі Дніпра.

За словами експерта, протягом останніх днів окупанти перекинули на правий берег Дніпра великий конвой з предметами матеріально-технічного забезпечення - паливом, боєприпасами, запчастинами до техніки й продовольством.

При цьому військове керівництво армії РФ фактично покинуло підрозділи окупантів на правому березі, розуміючи ризики знищення шляхів забезпечення та відступу.

Однак, на мою думку, незважаючи на це, командування військ противника буде за всяку ціну утримувати плацдарм, адже це питання не військове, а військово-політичне, - підкреслює експерт.


Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Нещодавно на правобережному плацдармі з'явилися підрозділи східного військового округу РФ.

Основу цього угруповання складають дві найбільш боєздатних армії цього округу - 35 і 5. У той же час підрозділи 35 армії вже з'явилися на плацдармі, помінявши потріскані БТРи 49 армії південного військового округу, - наголошує Машовець.

За його словами, за умови пошкоджених мостів через Дніпро поставки ресурсів для ворога можливі за допомогою поромів або інших плавзасобів, але це займає більше часу

Більше того, якщо, наприклад, оперують такими підрозділами, як посилений батальйон, батальйонно-тактична група, то це дуже незручно, оскільки потрібні такі комунікації, які дозволяють швидко перекидати на плацдарм війська, маневрувати, - зазначає експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?