Єрмак провів термінові переговори з послами Великої сімки та ЄС - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Єрмак провів термінові переговори з послами Великої сімки та ЄС - що сталося

Єрмак провів термінові переговори з послами Великої сімки та ЄС - що сталося
Джерело:  online.ua

У суботу, 16 травня, глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів невідкладні переговори з послами Великої сімки і Євросоюзу. Головною темою переговорів стали Мінський процес по Донбасу і співпраця України з МВФ. Єрмак повідомив послам, що Україна виконала всі взяті на себе зобов'язання для отримання кредиту від Міжнародного валютного фонду і розповів про плани офіційного Києва щодо подальшого активного просування в Мінському процесі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Нарешті Верховна Рада прийняла в цілому закон про банківську діяльність. І сьогодні ми говоримо про те, що Україна повністю виконала всі умови, необхідні для укладення нової програми з МВФ", - підкреслив Єрмак, зазначивши, що були виконані умови для повної, а не скороченої програми співпраці.

Що стосується переговорів по Донбасу, то вже на наступному тижні, за словами Єрмака, Україна представить групу представників окремих районів Донецької та Луганської областей, зокрема з числа українських громадян - внутрішньо переміщених осіб, які можуть представляти Донецьку та Луганську області.

"Вони покладуть край монополії на представництво цих територій з боку невизнаних квазідержавних утворень. Ми готові узгоджувати, як це передбачено Мінським пакетом домовленостей з громадянами України, які не мають відношення до незаконних збройних угруповань, не вбивали наших воїнів, що не мають відношення до невизнаних утворень. На нашу думку, саме такі люди можуть бути представниками Донбасу ", - пояснив план Києва Єрмак.

Глава Офісу президента також повідомив, що в найближчі тижні він разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою здійснить візит до Берліна, де будуть продовжені консультації про шляхи підвищення ефективності роботи Нормандського і Мінського переговорних форматів.

Важливо відзначити, що на попередніх переговорах ТКГ по Донбасу, які відбулися 14 травня, Росія влаштувала зухвалу провокацію. Москва після початку засідання раптово підключила представників так званих "ЛНР" і "ДНР" Владислава Дейнего і Наталю Никонорову до засідання. Мало того, що Україна не погоджувалася сідати за стіл переговорів з бойовиками, так ще й ці переговорники по ОРДЛО виявилися громадянами РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Єрмак терміново зателефонував радникам нормандської четвірки. Під час бесіди особливу увагу приділили питанням безпеки, досягнення режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню і доступу СММ ОБСЄ на непідконтрольні Україні території Донбасу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?