Єрмак розкрив реальний стан переговорів з РФ щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Єрмак розкрив реальний стан переговорів з РФ щодо Донбасу

Єрмак розкрив реальний стан переговорів з РФ щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак не погодився з висновком про глухий кут, у який зайшли переговори між Україною та Росією. Він вважає, що суперечки з російською стороною не можуть бути ознакою повного блокування процесу врегулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “НВ”.

За словами посадовця, наразі триває обговорення пропозицій щодо дорожньої карти.

“Я категоричний противник тверджень, що щось зайшло у глухий кут. Сам факт того, що ці переговори відбуваються, і всі з'їжджаються до Берліна, говорить про те, що вони тривають. Зараз обговорювалися так звані кластери, запропоновані французькою та німецькою сторонами, на базі яких у майбутньому може з’явитися дорожня карта”, - пояснив Єрмак.

Він додав, українська сторона має чітку позицію, її підтримують іноземні партнери з Заходу.

“Природно, це викликає численні суперечки і дискусії з боку представників Російської Федерації. Одне з питань: хто є представником територій, як це записано в Мінських угодах? Ми вважаємо, що люди, які були змушені виїхати після окупації окремих районів, мають повне право бути такими ж повноважними представниками. Говорити про глухий кут неможливо з тієї причини, що пішов уже майже сьомий місяць перемир’я”, - наголосив соратник Володимира Зеленського.

Він також додав, що будь-які заяви заступника путінської адміністрації Дмитра Козака щодо врегулювання — позиція виключно однієї сторони. Нормандський формат складається з чотирьох таких факторів.

Нагадаємо, російський режим відмовляється від організації нового саміту лідерів “нормандської четвірки”, посилаючись на відсутність прогресу та небажанні Києва втілювати попередні домовленості. Водночас представники Німеччини та Франції звернули увагу на виконанні цих домовленостей та проведенні українською стороною реальної роботи в цьому напрямку.

Як повідомляв ONLINE.UA, підбиваючи підсумки 2020 року та аналізуючи перемоги та поразки, команда президента країни Володимира Зеленського дійшла до висновку, що Україні необхідно мати стратегію відносин з Росією, тому що це найближчий сусід, фактор якого не можна не враховувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?