ЄС б'є на сполох через критичну ситуацію навколо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС б'є на сполох через критичну ситуацію навколо Північного потоку-2

ЄС б'є на сполох через критичну ситуацію навколо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

27 липня офіційно стало відомо, що представники Європейського парламенту виступили з відкритою заявою, у якій рознесли вщент нещодавню угоду команд Джо Байдена та Ангели Меркель щодо скандального російського газогону "Північний потік-2".

Джерело: "ЄП"

В Євросоюзі панікують через ситуацію навколо Північного потоку-2

На переконання євродепутатів, угода між офіційними Вашингтоном та Берліном щодо "Північного потоку-2" є не європейською угодою, а "спробою двох країн поліпшити двосторонні відносини і змінити ситуацію з дуже поганої на погану".

"Газопровід "Північний потік - 2" підриває безпеку України, особливо в зв'язку з тим, що Росія продовжує провокувати і нагнітати напруженість проти України: від нарощування військового потенціалу біля кордонів України, свідками якого ми стали цієї весни, до останньої пропагандистської акції з подачі скарги проти України до Європейського суду з прав людини", - сказано у заяві представників Європарламенту.

Також влада Євросоюзу звертає увагу на те, що проєкт "Північний потік - 2" суперечить "Зеленому курсу" ЄС і збільшує залежність офіційного Брюсселю від поставок енергоносіїв з Росії.

"Ми закликаємо інституції ЄС вчитися на помилках минулих і теперішніх відносин з Росією і підтримувати всеосяжну політику, засновану на європейських цінностях, а не на ділових угодах", - йдеться у зверненні європейських політиків.

Варто звернути увагу на те, що звернення підтримали 11 членів Європейського парламенту, серед яких Пятрас Ауштрявічюс, Вітольд Ващиковський, Андрюс Кубілюс та інші.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?