ЄС дав Україні сигнал щодо вакцини проти коронавірусу — МЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС дав Україні сигнал щодо вакцини проти коронавірусу — МЗС

ЄС дав Україні сигнал щодо вакцини проти коронавірусу — МЗС
Джерело:  online.ua

Українська сторона може отримати надлишкові партії вакцини проти коронавірусу COVID-19 від держав Євросоюзу. Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар стверджує, що Київ вже звернувся до кожного з учасників європейської співдружності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, йдеться навіть про придбання препаратів державним коштом.

“МЗС доручило послам у всіх європейських столицях обговорити можливості підтримки, щодо надлишків вакцин... Наразі вже отримано певні позитивні сигнали від країн ЄС, що вони можуть нам передати або продати надлишки”, - наголосив Боднар.

Дипломат не навів жодних подробиць щодо таких переговорів з європейськими партнерами. Водночас він звернув увагу на порушення теми вакцини президентом Володимиром Зеленським, який контактував з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель. Міністри закордонних справ країн обговорювали супротив поширенню коронавірусу минулого понеділка на політичних консультаціях у Берліні.

Боднар пояснив, МЗС у цьому питанні працює як посередник, а от безпосередню роботу щодо здобуття вакцини виконує Міністерство охорони здоров’я. Обидва відомства зацікавлені у скорішому надходженні препарату та відповідно початку кампанії з масової імунізації населення.

Передбачається, що вакцина може почати потрапляти в Україну упродовж лютого. Згідно з даними уряду, у першому півріччі-2021 Київ отримає до 30 мільйонів доз, яких вистачить для вакцинації 15 мільйонів громадян.

Наразі відомо, що окремі країни тимчасово уповільнили темпи вакцинації, оскільки їм не вистачає отриманої вакцини, яку не встигають у належному обсязі виробляти.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі виступили з серйозними претензіями до компанії AstraZeneca, яка відома розробкою та виробництвом вакцини проти коронавірусу COVID-19. Офіційний Брюссель вважає, що фармацевти не надали повної інформації щодо зриву поставок препарату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?