ЄС гальмує заборону на імпорт вугілля з РФ через Німеччину
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС гальмує заборону на імпорт вугілля з РФ через Німеччину

ЄС гальмує заборону на імпорт вугілля з РФ через Німеччину
Джерело:  online.ua

Посли Європейського Союзу, за попередніми даними, офіційно підтримають 7 квітня заборону на імпорт російського вугілля, яка набуде чинності з середини серпня - на місяць пізніше, ніж спочатку планувалося. Що важливо розуміти, головна причина відтермінування - тиск з боку офіційного Берліну.

Джерело:  Reuters  з посиланням на свої джерела в ЄС

ЄС відтермінує заборону на імпорт вугілля з РФ через ФРН

Варто звернути увагу на те, що поетапна відмова від імпорту в Європейський Союзу російського вугілля є наріжним каменем п'ятого пакета санкцій проти країни-агресорки, який Європейська комісія запропонувала нещодавно, реагуючи на різню, що влащтували російські соладти у Бучі.

Що важливо розуміти, після схвалення пакета це стане першою забороною офіційного Брюсселю на імпорт енергоносіїв із Росії від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого.

Нафта і газ, яких ЄС імпортує з Росії у значно більших обсягах, як і раніше, залишаються недоторканими. Високий представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Жозеп Боррель заявив у четвер, що міністри закордонних справ країн ЄС обговорять нафтові санкції проти РФ, - йдеться в повідомленні.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?