ЄС готує вугільне ембарго та транспортну блокаду РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС готує вугільне ембарго та транспортну блокаду РФ

ЄС готує вугільне ембарго та транспортну блокаду РФ
Джерело:  online.ua

5 квітня стало відомо, що офіційний Брюссель має намір запровадити заборону імпорту вугілля з Росії та заборону в'їзду до блоку більшості російських вантажівок і кораблів.

Джерело:  Bloomberg з посиланням на свої анонімні джерела

ЄС планує розпочати вугільне ембарго та транспортну блокаду Росії

Варто звернути увагу на те, що новий пакет санкцій з боку Євросоюзу стане реакцією блоку на звірства російських солдат у Бучі, про які стало відомо після остаточного звільнення міста.

Крок щодо вугілля буде спрямований на посилення існуючих санкцій та закриття лазівок, які цього тижня вже обговорювали посли ЄС. Деталі заборони та терміни відмови від вугілля ще обговорюються, - розповіли інсайдери інформаційної агенції.

Що важливо розуміти, офіційний Брюссель, схоже, поки не має наміру вводити ембарго щодо нафти чи газу, навіть дізнавшись про звірства російської армії у Бучі. Члени блоку досі не змогли домовитися, що їм робити далі, щоб зупинити агресію РФ проти України.

5 квітня Євросоюз почне розглядати новий пакет санкцій проти Росії після того, як зі звільненням Бучі з-під окупації з’явилися свідчення про звірства російської армії. Заходи включатимуть й обмеження проти нафти та вугілля. Не всі країни готові підтримати повну заборону російського імпорту, тому у ЄС обговорюють альтернативний варіант у вигляді високих мит, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?