ЄС може виключити Грецію з Шенгенської зони
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС може виключити Грецію з Шенгенської зони

ЄС може виключити Грецію з Шенгенської зони

У Євросоюзі заявили про численні порушення Греції при охороні зовнішніх кордонів ЄС та реєстрації біженців, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
В ЄС опублікували внутрішній звіт, в якому йдеться, що якщо ці порушення не будуть виправлені, Греція буде виключена з Шенгенської зони.
Грецьку владу звинувачують у недостатньому контролі за морським кордоном, зокрема, в районі островів Хіос і Самос. Комісія, яка відвідала пункти пропуску на цих островах, переконалася в недостатній кількості патрульних суден і відсутності прямого зв'язку з береговою охороною Туреччини.
Усе це давало свободу дій місцевим контрабандистам. При реєстрації біженців греки не проводили обов'язкову для міграційних служб Євросоюзу процедуру дактилоскопії, а деякі сканери просто не працювали. Претензії комісії торкнулися і перевірки паспортів, номери яких на грецькому кордоні не звіряли з номерами Інтерполу і, таким чином, в країни Євросоюзу могли потрапити сотні потенційних терористів.
Після перевірки комісія ЄС дійшла висновку, що Греція "серйозним чином" порушила свої обов'язки із захисту зовнішніх кордонів ЄС, внаслідок чого виникла дискусія про можливість подальшої участі Греції в Шенгенській угоді. Через три місяці інспектори ЄС знову відвідають Грецію з перевіркою. Якщо після закінчення цього часу ситуація не зміниться, Греція може бути виключена з Шенгену на невизначений термін.
Раніше повідомлялося, що, згідно зі звітом ООН, з початку 2015 року до Греції прибули півмільйона біженців.
Нагадаємо, біля берегів грецьких островів в кінці січня в результаті корабельних аварій потонуло більше 40 мігрантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?