ЄС нарешті відреагував на заяви команди Путіна про розрив відносин
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС нарешті відреагував на заяви команди Путіна про розрив відносин

ЄС нарешті відреагував на заяви команди Путіна про розрив відносин
Джерело:  online.ua

15 лютого влада Європейського Союзу нарешті вирішила прокоментувати нещодавні заяви скандального російського дипломата та очільника Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова про "розрив відносин між Росією та ЄС, який вже відбувається". З окремим коментарем з цього приводу виступив речник Європейської служби зовнішніх дій Петер Стано під час щоденного брифінгу Єврокомісії. Він публічно зізнався, що не бачить сенсу коментувати кожну конкретну заяву членів команди Володимира Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Головний дипломат ЄС під час візиту до Москви висловив дуже чітку позицію Євросоюзу з приводу того, як ми бачимо можливість далі розвивати відносини між ЄС та Росією. Важливо, що ми вже отримали на це відповідь…. Немає необхідності коментувати кожну окрему заяву глави МЗС Лаврова, у якому б контексті він це не казав. Що справді важливо - це дії і поведінка Росії", - наголосив Петер Стано.

За його словами, питання відносин з офіційною Московю міністри закордонних справ країн-членів мають намір обговорити під час 22 лютого, ґрунтуючись у тому числі на висновках з візиту Жозепа Борреля та на тому, як Росія спілкується з окремими країнами-членами.

Як уже згадувалося раніше, очільник МЗС РФ Сергєй Лавров неочікувано для всіх заявив, що розрив у відносинах Росії та ЄС розпочався давно і їх розриває Брюссель. За словами російського міністра, процес розриву вже почався, це, на його думку, зрозуміло “кожному, хто маломальськи цікавиться ситуацією в Європі”.

Скандальний російський дипломат стверджує, що все почалося саме з української кризи. Лавров почав публічно скаржитися, що влада ЄС тоді нібито не виконала домовленості, які узгодили Німеччина, Франція, Польща.

Окрім того, у Путіна додали, що не бачать жодних проблем з комунікацією з дійсно дружніми державами Європи.

“Не треба плутати Євросоюз з Європою. Ми нікуди з Європи не йдемо. У нас в Європі багато друзів, багато однодумців. Ми з ними будемо продовжувати розвивати взаємовигідні відносини”, — заявив глава МЗС РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Японія висунула вимогу Путіну щодо Курильських островів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?