ЄС назвав головне джерело дезінформації в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС назвав головне джерело дезінформації в Європі

ЄС назвав головне джерело дезінформації в Європі
Джерело:  online.ua

13 березня Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка визнає Росію головним джерелом дезінформації в Європі, поряд з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Вказано, що даний документ схвалили 489 голосами, проти виступили 148 депутатів, 30 утрималися.

В ЄП жорстко розкритикували дедалі агресивніші дії Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї, "які прагнуть підірвати основи і принципи європейських демократій, а також суверенітет усіх країн Східного партнерства".

"Зважаючи на останні зусилля ЄС щодо протидії ворожій пропаганді третіх країн, депутати Європарламенту закликають держави-члени розглянути розробку надійної правової бази як на рівні ЄС, так і на міжнародному рівні, для подолання гібридних загроз.У резолюції депутати закликають "підвищити обізнаність про російські кампанії з дезінформації, оскільки це є головним джерелом дезінформації в Європі", - сказано в повідомленні.

Окрім того, депутати Європарламенту закликають ЄС розширити свою оперативну група зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force), створену у 2015 році, у повноцінну структуру в рамках Європейської служби зовнішніх дій, щоб вирішити проблему з ворожою пропагандою Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європарламент вимагає, щоб Путін негайно звільнив українських моряків і політичних заручників, незаконно утримуваних в російських в’язницях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?