ЄС не хоче вводити санкції через роздачу паспортів на Донбасі - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС не хоче вводити санкції через роздачу паспортів на Донбасі - відома причина

ЄС не хоче вводити санкції через роздачу паспортів на Донбасі - відома причина

Влада ЄС не планує запроваджувати нові санкції проти РФ через рішення Російської Федерації роздавати російські паспорти на Донбасі. З такою невтішною заявою виступили міністри закордонних справ держав-членів ЄС, які зібралися в Брюсселі для відзначення 10-ї річниці Східного партнерства.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Зокрема, про це заявив глава МЗС Чехії Томаш Петршичек – за його словами ЄС знає про рішення РФ, але не планує тиснути на Москву через нього.

"Зараз ми більше прихильні до пошуку діалогу, а не до тиску, як це робить сама Російська Федерація", - заявив він.

Окрім того, позицію європейців підтвердив також румунський міністр Теодор Мелешкану. Він запевнив журналістів, що нові санкції проти РФ не потрібні також українцям.

"Це створить проблеми самій Україні", - заявив він, але не став уточнювати, у чому він бачить ці проблеми.

Як відомо, позиція України є іншою в цьому питанні - Київ закликав ЄС до посилення тиску на РФ. Частина держав ЄС, яких зазвичай зараховують до числа друзів України в Євросоюзі, виступають за посилення санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що  Кабінет міністрів прийме рішення про визнання незаконними і недійсними паспортів,  які Російська Федерація видає жителям тимчасово окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?