ЄС планує ввести нові правила безвізу: що зміниться
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС планує ввести нові правила безвізу: що зміниться

ЄС планує ввести нові правила безвізу: що зміниться
Джерело:  online.ua

В Європейському парламенті запропонували перевіряти мандрівників, які не потребують візи, ще до того, як вони прибудуть в ЄС. Планують це робити з допомогою Європейської системи інформації про подорожі та авторизації (Etias).

Про це повідомляє прес-служба Європарламенту, передає ONLINE.UA.

Якщо в ЄП це рішення ухвалять, то ідею зможуть реалізувати уже в 2021 році.

Вказано, що громадяни "безвізових країн" повинні будуть заповнювати електронну форму перед подорожжю. В заявці, серед іншого, будуть запитання щодо кримінальних справ у минулому або відвідування заявниками зон конфлікту.

"Це дозволить представникам влади визначити, чи може хтось з мандрівників представляти загрозу до прибуття в ЄС. Якщо будуть такі підозри, мандрівникам можуть відмовити у в’їзді. Згідно з проектом, "авторизація" коштуватиме 7 євро, дозвіл на в’їзд діятиме три роки (не потрібно подавати заявку та платити збір перед кожною поїздкою)", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що авторизація буде безкоштовною для людей віком до 18 років та старшими 70 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко анонсував введення безвізового режиму між Україною і Таїландом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?