ЄС погрожує США санкціями - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС погрожує США санкціями - що відбувається

ЄС погрожує США санкціями - що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу пообіцяла аналогічним чином відповісти Сполученим Штатам на торговельний мита. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами Сесілії Мальстрем - голови Єврокомісії з питань торгівлі, Брюссель шкодує про жорсткі заходи Вашингтона. Йдеться про суперечки щодо субсидій для Airbus.

Європейська сторона має намір мотивувати крок-відповідь порушеннями США у справі щодо Boeing. Втім, посадовиця нагадала про обопільну шкоду від нових тарифів для торгівлі. Найбільше постраждає авіапромисловість заходу загалом.

"Тарифи можуть завдати істотного удару по глибоко інтегрованим виробничим ланцюжкам в літакобудуванні США і ЄС, що призведе до супутнього збитку для багатьох інших галузей економіки", - пояснила Мальстрем.

Єврокомісія планує відстежувати вплив нових американських мит. Особливо наголошується на секторі сільського господарства.

Мальстрем нагадала: Всесвітня торговельна організація виявила порушення ЄС за позовом США у справі Airbus, а також у зворотній ситуації - порушення США за позовом ЄС стосовно Boeing.

У п'ятницю, 18 жовтня, набули чинності американські мита на окремі європейські товари. Їхній розмір коливається від 10 до 25%.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз та Велика Британія погодили новий договір відносно Brexit. Наголос у ньому зроблений на Північну Ірландію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?