ЄС порушив правила, аби безвіз для України почав працювати з 11 червня
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС порушив правила, аби безвіз для України почав працювати з 11 червня

ЄС порушив правила, аби безвіз для України почав працювати з 11 червня

Структури Європейського Союзу порушили офіційно встановлені правила публікації законодавчих актів, щоб безвізовий режим став доступний українцям з 11 червня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Зазначається, що Офіційний журнал Євросоюзу, у якому публікуються всі законодавчі акти за 20 днів до набуття ними чинності, працює "з вівторка по суботу".

Читайте також: "Це історичний день для України" - Порошенко про підписання безвізу

Проте, європейські дипломати раніше заявляли українським партнерам, що безвіз для України буде відкритий 11 червня, і тому відтермінування публікації хоча б на один день порушило б політичну обіцянку.

Таким чином, для публікації рішення щодо українського безвізу був зроблений позачерговий випуск ОЖ, у якому це рішення - єдине.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 травня у Європейському парламенті остаточно затвердили рішення про надання безвізового режиму Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?