ЄС поставив нові термінові вимоги Україні - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС поставив нові термінові вимоги Україні - що відбувається

ЄС поставив нові термінові вимоги Україні - що відбувається
Джерело:  online.ua

Україна може отримати новий пакет фінансової допомоги від Євросоюзу — у вигляді кредиту. Верховний представник співдружності у закордонних справах та політиці безпеки Жозеп Боррель розповів про умови надання цього пакету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 22 вересня в Києві.

За словами дипломата, Київ отримав від Брюсселя безпрецедентну допомогу для боротьби проти епідемії коронавірусу COVID-19.

"Це майже 200 млн євро. І це найбільша допомога, яка була надана наших східним партнерам. Ми також готові надати 1,2 млрд макрофінансової допомоги для того, щоб допомогти вирішенню проблем, які пов'язані з економічним спадом, що був спричинений коронавірусною пандемією", - пояснив Боррель.

Він додав, позиція ЄС у цьому питанні незмінна, українській стороні для співпраці слід закріплювати правову систему.

"Але для цього Україні необхідно конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом і також виконати усі ті вимоги, які стосуються посилення верховенства права в Україні", - додав верховний представник.

Напередодні український президент Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкті, який забезпечує отримання європейського кредиту в 1,2 мільярда євро.

Нагадаємо, Жозеп Боррель прибув до України у вівторок, 22 вересня. Цей візит планували ще навесні, однак його зірвав карантин через COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський провів надважливу зустріч з Жозепом Боррелем — верховним представником Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики.

У президентській пресслужбі оголосили, що головними темами зустрічі стали поточна ситуація на Донбасі після введення нового режиму припинення вогню, події у Криму й стан домовленостей з російською стороною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?