ЄС поставив Путіну неухильні вимоги для нормалізації відносин з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС поставив Путіну неухильні вимоги для нормалізації відносин з Росією

ЄС поставив Путіну неухильні вимоги для нормалізації відносин з Росією
Джерело:  online.ua

Очільник Європейської Ради Шарль Мішель у понеділок. 22 березня, провів телефонні переговори з російським лідером Володимиром Путіним, на яких політики торкнулися теми відносин між блоками, що фактично конфронтують. Представник європейської сторони виступив з чіткими умовами, без яких співпраця та поліпшення відносин Брюсселя та Кремля неможливі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Євроради.

Згідно з оголошенням відомства, розмову спланували на тлі планового засідання ради — його передбачають провести 25 та 26 березня. Присвячена подія обговоренню відносин Росії та країн ЄС.
Мішель під час бесіди з Путіним прямо констатував низький рівень відносин європейських країн з РФ. Він зауважив, що це може змінитися, зокрема, завдяки прогресу у врегулюванні війни на Донбасі.

“Президенти обговорили відносини між ЄС та Росією. Президент Мішель висловив думку, що відносини між ЄС та Росією перебувають на низькому рівні, і підтвердив підхід Європейського Союзу до п'яти керівних принципів, заснованих на основних цінностях ЄС. На сьогодні є розбіжності з багатьох питань. З точки зору ЄС, відносини з Росією можуть розвиватися в іншому напрямі, лише якщо буде стійкий прогрес у таких питаннях, як виконання мінських угод, припинення гібридних і хакерських атак на держави-члени та дотримання прав людини”, - говориться у пресрелізі.

Також сторони обговорили репресії проти опозиціонера Олексія Навального в Росії.

“Шарль Мішель повторив заклик ЄС до російської влади звільнити Навального та провести прозоре розслідування замаху на нього… З російського боку підкреслена готовність до відновлення нормального деполітизованого формату взаємодії з Європейським Союзом, якщо до цього буде проявлена реальна зустрічна зацікавленість”, - наголосили в Єврораді.

Як повідомляв ONLINE.UA, на переговорах Путін своєю чергою дав зрозуміти, що не збирається відступати від своєї категоричну позицію, в тому числі на Донбасі. Також він і Мішель детально обговорили ситуацію на Донбасі, в Білорусі та інші актуальні теми, в тому числі боротьбу з пандемією коронавірусу, зокрема можливість використання російської вакцини Супутник V в країнах Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?