ЄС приструнив Путіна через нове зазіхання на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС приструнив Путіна через нове зазіхання на Україну

ЄС приструнив Путіна через нове зазіхання на Україну
Джерело:  online.ua

Євросоюз назвав протизаконним призов на військову службу до російських збройних сил, яку веде Кремль на території анексованого Криму. Офіційний Брюссель назвав це підривом суверенітету України та її територіальної цілісності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки ЄС.

Згідно з оголошенням, це жорстке порушення прав людини у регіоні.

"Російська Федерація проводить примусовий призов на військову службу жителів незаконно анексованої Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Це частина тривалих зусиль із підривання суверенітету та територіальної цілісності України з подальшими спробами насильницької інтеграції незаконно анексованого Криму і Севастополя до складу Росії, є порушенням міжнародного гуманітарного права", - говориться у заяві.

Водночас ЄС нагадав Росії про зв'язок із міжнародним правом, тож країна повинна забезпечувати захист прав людини, а не займатися їх систематичним порушенням.

"Європейський Союз не визнає і не визнає незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Європейський Союз, як і раніше, очікує, що Росія припинить усі порушення міжнародного права на Кримському півострові", - нагадали у Брюсселі.

Речник дипломата звернув увагу на підтвердження Євросоюзом на саміті 6 жовтня "незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, і покарав тих, хто несе відповідальність за тривалі порушення міжнародного права".

Як повідомляв ONLINE.UA, лідери Євросоюзу офіційно ввели санкції проти російської влади після резонансного замаху на опозиціонера Олексія Навального. Жорстка реакція на отруєння з боку Брюсселя стала персональною, вона спрямована проти посадовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?