ЄС прийняв рішення щодо санкцій проти Росії: стало відомо про складнощі
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС прийняв рішення щодо санкцій проти Росії: стало відомо про складнощі

ЄС прийняв рішення щодо санкцій проти Росії: стало відомо про складнощі
Джерело:  online.ua

Постійні представники країн-членів Євросоюзу прийняли рішення ще на півроку продовжити санкції щодо 146 фізичних осіб та 37 юридичних осіб в Росії за агресію проти України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter брюссельського журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.
"Посли ЄС сьогодні прийняли рішення продовжити термін дії візових санкцій і заморожування активів щодо 146 чоловік і 37 організацій з Росії, України і Криму на 6 місяців", - повідомив він.
Нагадаємо, що список санкцій ЄС, впроваджений після агресії на Україну і анексії Росією Криму в 2014 році, включає 146 громадян Росії і України, а також 37 організацій. Санкції передбачають заборону на в'їзд до ЄС, а також заморожування активів в європейських банках. У відповідь на обмежувальні заходи Росія припинила імпорт низки продовольчих товарів з країн, які застосували санкції.


Проте перед прийняттям цього рішення виникли складності.


Як повідомляє "Польське радіо", політики таких країн, як Австрія, Італія, Іспанія, Німеччина закликали до пом'якшення або скасування санкцій. Польща і ряд інших країн ЄС заявили, що скасовувати антиросійські санкції не варто до виконання Москвою Мінських угод.


Раніше

США розширили санкції проти Росії, доповнивши список компаній і організацій

, які підпадають під обмеження

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?