ЄС схвалив нове жорстке рішення через коронавірус - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС схвалив нове жорстке рішення через коронавірус - що відомо

ЄС схвалив нове жорстке рішення через коронавірус - що відомо
Джерело:  online.ua

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про зміну класифікації ризиків від китайського коронавірусу — з "помірного" до "високого". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.

За словами єврочиновниці, таким чином Брюссель реагує на тривалу загрозу.

"Європейський центр профілактики та контролю захворювань оголосив сьогодні, що рівень ризику підвищився з "помірного" до "високого" для людей в Європейському Союзі. Іншими словами, вірус продовжує поширюватися", - пояснила вона.

Фон дер Ляєн зазначила, що будуть створені спеціальні "групи реагування на коронавірус". Це — елемент програми боротьби з поширенням інфекції.

За інформацією єврокомісара з охорони здоров'я Стелли Кіріакідес, коронавірус зафіксовано на території 18 країн ЄС із 27. Кількість випадків сягнула 2,1 тисячі, з яких 38 стали смертельними.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники NASA стверджують, що коронавірус в Китаї попри чисельні негативні наслідки мав щонайменш один однозначний позитивний вплив. На території країни стрімко зменшився рівень забруднення повітря — багато підприємств припинили роботу через карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?