ЄС спільно закриває кордони - усі відомості про жорстке рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС спільно закриває кордони - усі відомості про жорстке рішення

ЄС спільно закриває кордони - усі відомості про жорстке рішення
Джерело:  online.ua

Пандемія нового коронавірусу COVID-19 змушує керівництво Євросоюзу закрити кордони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву німецької федеральної канцлерки Ангели Меркель.

За її словами, автором ідеї стала очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми всі погодилися з пропозицією Єврокомісії обмежити в'їзд до Європи з країн, які не входять у склад ЄС, Великої Британії чи інших країн", - пояснила Меркель.

Згідно з даними офіційного Берліна, йдеться про обмеження на наступні 30 діб. На кордоні також організують певні виключення для перетину.

Німеччина, як зазначила канцлерка, невідкладно почне виконувати домовленості.

міністерство внутрішніх справ ФРН пояснило, заборона на в'їзд відноситься до усіх різновидів транспорту, але не торкається безпосередньо німців. Жителі Великої Британії, Ісландії, Ліхтенштейна, Норвегії, Швейцарії зможуть проїхати країну транзитом на шляху додому.

"Громадяни третіх країн, які не відповідають умовам, отримають на кордоні відмову на в'їзд через відсутність невідкладної причини", - додали у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість жертв нового коронавірусу COVID-19 на території Італії сягнула 2503 станом на вівторок, 17 березня. За наявними даними, протягом останньої доби лічильник піднявся на 345 осіб. До того, у понеділок, заявлено про загибель 349 людей за попередню до того добу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?