ЄС терміново звернувся до України - у чому проблема
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС терміново звернувся до України - у чому проблема

ЄС терміново звернувся до України - у чому проблема
Джерело:  online.ua

Незабаром у Верховній Раді розглядатимуть резонансний законопроєкт "Про медіа". Із закликом про його ухвалення у першому читанні до Києва звернулися представники Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво Брюсселя.

На думку дипломатів, Україна потребує чіткого регулювання медіа, яке існує, зокрема, на території співдружності.

"Законопроєкт "Про медіа" є важливим кроком для приведення українського медійного законодавства у відповідність з правилами ЄС. Ми приєднуємося до закликів інших дипломатичних представництв щодо прийняття цього законопроєкту в першому читанні протягом поточної парламентської сесії. Це дозволить продовжити його подальше обговорення та доопрацювання із залученням усіх зацікавлених сторін", - оголосили у представництві.

Нагадаємо, проти законопроєкту виступили представники Національної спілки журналістів України та редакції окремих видань. Вони звернулися до народних депутатів з відповідним закликом. Вважається, що документ - загроза для свободи слова.

У комітеті парламенту з питань гуманітарної інформаційної політики 1 липня рекомендували підтримати законопроєкт за основу під час першого читання. За словами очільника підрозділу Микити Потураєва, документ не вводить жорсткого контролю за онйлан-ЗМІ.

Передбачається, що поточна сесія Ради завершиться 17 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Верховній Раді України залишилося працювати два повноцінні тижні в пленарному режимі, але депутати не встигають прийняти всі важливі для України законопроєкти до кінця поточної сесії. Тому 14 липня нардепи зберуться на позачергове засідання, причому з такою ініціативою виступив не спікер парламенту Дмитро Разумков, а народні обранці, які провели збір підписів за проведення позапланового пленарного засідання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?