ЄС ухвалив потужну резолюцію проти режиму Лукашенка - що варто знати
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС ухвалив потужну резолюцію проти режиму Лукашенка - що варто знати

ЄС ухвалив потужну резолюцію проти режиму Лукашенка - що варто знати
Джерело:  online.ua

Ситуація навколо Білорусі та спроб режиму Олександра Лукашенка утримати владу продовжує загострюватися. У четвер, 17 вересня, Європарламент ухвалив нищівну революцію проти чинної республіканської влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт установи.

За оприлюдненими даними, у документі вмістили одразу кілька тверджень щодо позиції Брюсселя й одночасно кілька закликів. З 17 вересня ЄП:

  • офіційно не визнає легітимним президентом республіки Олександра Лукашенка;

  • вимагає миттєвого введення санкцій проти диктатора та інших представників режиму, які відповідають за фальсифікацію виборів;

  • вимагає застосувати санкції проти представників російського уряду, які підтримують режим Лукашенка;

  • закликає Євросоюз заморозити будь-які перекази в Мінськ та припинити надання кредитів;

  • закликає відкликати рішення щодо організації Чемпіонату світу з хокею в Білорусі, який планують провести вже у 2021 році.

Нагадаємо, суспільно-політична криза почалася в Білорусі з 9 серпня, коли ЦВК оголосила перемогу Лукашенка на виборах з надзвичайною підтримкою - 80% голосів. По всій країні люди обурилися таким рішенням на тлі чисельних випадків фальсифікації на виборчих дільницях.

Перемогу Лукашенка підтримав особисто президент РФ Володимир Путін, він провів з білоруським диктатором нещодавно зустріч, під час якої пообіцяв Мінську кредит у 1,5 мільярда доларів США.

Як повідомляв ONLINE.UA, канцлерка ФРН Ангела Меркель продовжує уважно стежити за усіма кроками та політичними рішеннями команди білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Цього разу офіційний Берлін пригрозив в.о. президента Білорусі включенням до санкційного списку ЄС, якщо він не припинить репресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?