ЄС уже заплатив за енергоносії РФ 35 млрд євро з початку вторгнення
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС уже заплатив за енергоносії РФ 35 млрд євро з початку вторгнення

ЄС уже заплатив за енергоносії РФ 35 млрд євро з початку вторгнення
Джерело:  online.ua

ЄС заплатив 35 мільярдів євро за російські енергоносії з початку війни в порівнянні з 1 мільярдом євро, які він надіслав Україні у вигляді іноземної допомоги. Про це сказав Жозеп Боррель, головний дипломат ЄС.

Джерело: Euronews

 Боррель заклика більше допомагати Україні

[Президенту України] Зеленському потрібно, щоб ми рідше казали йому, що він герой, і давали йому більше зброї для боротьби. Це те, чого від нас очікують українці, і це те, що ми робимо; і ми повинні робити це швидше. Чинити тиск на Росію та озброєння України. Допоможіть їм боротися з силами окупантів усіма можливостями, які є в нашому розпорядженні, – сказав Боррель у Європарламенті.

Він повідомив про різницю в оплаті російських енергоносіїв і допомозі Україні.

Ми дали Україні майже 1 мільярд євро. Це може здатися чимало, але 1 мільярд євро — це те, що ми щодня платимо Путіну за ту енергію, яку він нам надає. З початку війни ми дали йому 35 мільярдів євро в порівнянні з 1 мільярдом євро, які ми дали Україні на озброєння.

Сильна залежність ЄС від російської нафти, газу та вугілля була вийшла на перший план після початку війни в Україні.

Все більший людей закликає блок ввести повне ембарго на російське викопне паливо, яке минулого року коштувало понад 99 мільярдів євро і на яке приписують фінансування військової машини Кремля.

Але це питання викликало великі розбіжності між державами-членами, які мають різні енергетичні комплекси і тому неоднаково піддаються наслідкам відключення.

У той час як Польща та країни Балтії кажуть, що цей крок є моральним обов’язком для ЄС, німецький бізнес попереджає про «круту рецесію», якщо буде введено повне ембарго.

Дебати набули нового рівня інтенсивності після того, як з’явилися повідомлення про невибіркові вбивства мирних жителів у Бучі.

Новий пакет санкцій, оприлюднений Європейською комісією у вівторок вдень, пропонує заборону на імпорт російського вугілля, вартість якого становить близько 4 мільярдів євро і є найпростішою поставкою для заміни.

Такі заходи зараз обговорюються 27 країнами-членами, які мають затвердити їх одноголосно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?