ЄС ввів нові санкції проти РФ. Під удар потрапив кримський міст
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС ввів нові санкції проти РФ. Під удар потрапив кримський міст

ЄС ввів нові санкції проти РФ. Під удар потрапив кримський міст
Джерело:  online.ua

Рада Євросоюзу ухвалила нове надзвичайне рішення проти агресивних витівок Росії. У четвер, 1 жовтня, європейська влада розширила санкційний удар проти Кремля — на цей раз через будування так званого кримського мосту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний документ, який оприлюднило відомство.

За даними офіційного журналу ЄС, йдеться про два особисті імені та чотири компанії.

"23 грудня 2019 року президент Росії Володимир Путін оголосив про відкриття залізничного мосту через Керченську протоку, що завершило реалізацію проєкту по з'єднанню залізничних систем Росії та Кримського півострова, який був нелегально окупований... У зв'язку з цим Рада ЄС вважає за необхідне внести чотири компанії та двох чоловік до списку санкцій осіб та інститутів, за їх роль в розробці, будівництві або використання залізничної інфраструктури між Росією і Кримом", - оголосили в Раді ЄС.

Водночас офіційний Брюссель нагадав, європейські партнери України ніколи не визнають злочинного вторгнення до Криму з боку російської влади. Проєкт кримського мосту спрямований на подальше штучне відокремлення регіону від української території та поєднання з російською інфраструктурою.

Нагадаємо, Крим залишається під окупаційним контролем з лютого-березня 2014 року. За цю витівку ЄС, США та інші країни ввели суворі санкції проти РФ — персональні та секторальні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 жовтня до Міністерства закордонних справ України терміново викликали радника-посланника посольства Білорусі — від нього вимагають пояснити участь у VII Форумі регіонів Білорусі та Росії представника російської окупаційної адміністрації Криму Володимира Константінова у форматі відеоконференції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?