ЄС заборонив ввезення української птиці: до Нового року можливий "подарунок"
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС заборонив ввезення української птиці: до Нового року можливий "подарунок"

ЄС заборонив ввезення української птиці: до Нового року можливий "подарунок"
Джерело:  interfax.com.ua

Євросоюз заборонив експорт з України м'яса птиці і продуктів з неї у зв'язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) в Херсонській області, про що офіційно повідомив Держслужбу з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
У Держспоживслужбі також поінформували, що в зв'язку з виявленим в Херсонській області пташиним грипом впроваджено заборону на поставки яєць з цієї області в Гонконг.
Як підкреслили у відомстві, відповідно до міжнародних зобов'язань, Україна поінформувала міжнародних торгових партнерів про заходи, які вживаються з метою недопущення подальшого поширення захворювання, і направила відповідні звернення основним торговельним партнерам про недопущення припинення експорту продуктів птахівництва.

Читайте також: Укра їна опинилася в найважливішому світовому топ-10
Через заборону експорту яєць в ЄС вони можуть різко подешевшати в Україні. Зараз же вони тільки дорожчають.
"Продавці переконують, що під Новий рік яйця можуть подорожчати до 30 гривень за десяток. Мовляв, через попит перед святами. Експерти ж, навпаки, прогнозують, що ніякого подорожчання не буде, а вартість яєць стрімко впаде. Причина - пташиний грип, який виявили в домашній птиці на Херсонщині. А це автоматично означає заборону експортувати яйця в інші країни. Тому чимало продукції залишиться на внутрішньому ринку, він перенасититься і ціни почнуть падати - аж до 12-13 гривень за десяток яєць в кінці грудня", - зазначає ТСН.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Європейському союзі пояснили свою позицію щодо скасування Україною заборони на експорт необробленої деревини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?