ЄС закликали до нових санкцій проти Росії за білоруським сценарієм
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС закликали до нових санкцій проти Росії за білоруським сценарієм

ЄС закликали до нових санкцій проти Росії за білоруським сценарієм
Джерело:  online.ua

Польський президент Анджей Дуда виступив із закликом до інших країн Євросоюзу про введення нових антиросійських санкцій. Нові рестрикції повинні вдарити по Кремлю через придушення протестних акцій, викликаних позазаконним арештом опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За його словами, це єдина мова, якою можна з цього приводу “домовлятися” з режимом Володимира Путіна.

“Єдиний спосіб зробити це без гвинтівок, гармат і бомб — за допомогою санкцій. Тому ми готові допомогти досягти консенсусу з цього питання”, - наголосив Дуда.

Він стверджує, що Жозепу Боррелю, верховному представнику ЄС із зовнішньої політики та безпеки, було б варто переглянути плани відвідування Росії у лютому.

Нагадаємо, акції по всій Росії відбулися у суботу, 23 січня. Вони почалися на Далекому Сході та прокотилися по всіх великих містах.

Безпосередньо у Москві влада заздалегідь почала перекривати центральні площі чи вулиці, які могли б стати місцем зборів людей. У столиці акції відзначилися меншою кількістю учасників у порівнянні з протестами минулих періодів, однак регіони продемонстрували потужнішу підтримку опозиції у порівнянні з минулим.

Навального затримали під час повернення з Німеччини, де він лікувався та відновлювався після замаху — політика намагалися отруїти сумнозвісним “новачком” на батьківщині. Напередодні затримання підшефний йому “Фонд боротьби з корупцією” оприлюднив фільм-розслідування про палац Путіна у Краснодарському краї, який коштував багато мільярдів викрадених у Росії доларів.

Активісти на акціях 23 січня не тільки висловлювали підтримку Навального, але й виступили проти Путіна з гаслами про те, що він крадій.

Цікаво, що польський уряд сам нещодавно відзначився жорсткими заходами проти масових протестів, які спалахнули на тлі рішень про часткову заборону абортів. Поліція застосувала наявні спецзасоби для розгону демонстрацій.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував масштабні протести в Росії в підтримку опозиціонера Олексія Навального — він озвучив жорстку позицію, підкресливши, що засуджує насильство силовиків над людьми, які вийшли захищати свої громадянські права. Міністр підтримав Навального, зазначивши, що ворог президента Росії Володимира Путіна є його другом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?