ЄС закликав десятки країн вдарити санкціями по Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС закликав десятки країн вдарити санкціями по Росії

ЄС закликав десятки країн вдарити санкціями по Росії

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні зробила заяву від імені ЄС, приурочену до другої річниці анексії Криму Росією, в якій закликає всі країни-члени ООН дотримуватися політики невизнання незаконного приєднання півострова до РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Верховний представник заявила, що Євросоюз продовжує рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.
"Європейський Союз знову підтверджує, що не визнає і продовжує засуджувати порушення міжнародного права. Це залишається прямим викликом міжнародній безпеці, з вагомими наслідками для міжнародного правового порядку, який захищає єдність і суверенітет всіх держав", - зазначила Федеріка Могеріні.
За її словами, Євросоюз залишається налаштованим повністю реалізувати політику невизнання анексії Криму Росією, в тому числі за допомогою санкцій.
"Європейський Союз знову закликає держави-члени Організації Об'єднаних Націй розглянути аналогічні заходи щодо невизнання відповідно до резолюції 68/262 Генеральної асамблеї ООН (Про підтримку територіальної цілісності України) від 27 березня 2014 року", - додала Федеріка Могеріні.
Раніше повідомлялося, що міністр економіки Німеччини, віце-канцлер в уряді Ангели Меркель Зігмар Габріель допустив, що ЄС може зняти з Росії санкції, впроваджені через агресію по відношенню до України, вже цього літа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?