ЄС запровадив санкції проти російських чиновників та співаків за анексію регіонів України
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС запровадив санкції проти російських чиновників та співаків за анексію регіонів України

ЄС запровадив санкції проти російських чиновників та співаків за анексію регіонів України
Джерело:  online.ua

Європейська комісія оприлюднила перелік російських фізичних осіб та компаній, проти яких запроваджуються нові санкції. У списку опинилися російські співаки Микола Расторгуєв та Олег Газманов, а також російський ідеолог Олександр Дугін.

Джерело: Єврокомісія

ЄС розширив санкції проти росіян

Ми розширюємо списки осіб та організацій, які потрапили під санкції. Цей список націлений на ключових осіб, які приймають рішення, олігархів, високопоставлених військових і пропагандистів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України, - повідомили в ЄК.

Серед осіб, проти яких запровадили санкції – російська співачка Юлія Чичеріна, яка підтримує бойовиків ОРДЛО, російський філософ та ідеолог Олександр Дугін, співаки Микола Расторгуєв та Олег Газманов, голова Центральної виборчої комісії РФ Елла Памфілова, три заступники міністра оборони РФ.

Загалом до списку увійшли 30 нових фізичний осіб та сім юридичних - компанія «Госзнак», яка відповідає за друк валюти та офіційних документів, завод імені Дєґтярьова і конструкторське бюро «Факел», завод «Аванґард» і корпорація «Іркут», які виготовляють зброю для російських військ.

Нагадаємо, що Європейський Союз затвердив восьмий пакет санкцій проти РФ у відповідь на війну РФ проти України та незаконну анексію української території на підставі фіктивних «референдумів», мобілізацію додаткових військ та відкриті ядерні погрози.

Цей пакет вводить нові заборони ЄС на імпорт вартістю 7 мільярдів євро для обмеження доходів Росії, а також експортні обмеження.

Санкції також позбавлять російську армію та її постачальників додаткових товарів і обладнання, необхідних для ведення війни на українській території.

Зокрема ЄС розширив дію санкцій на Херсонську та Запорізьку області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?