ЄС запустив контрзаходи у відповідь на мита США та назвав умову їх скасування
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС запустив контрзаходи у відповідь на мита США та назвав умову їх скасування

ЄС запустив контрзаходи у відповідь на мита США та назвав умову їх скасування
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу прийняла регламент, який вводить у дію контрзаходи проти мита США на сталь і алюміній.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Єврокомісії.

В повідомленні вказано, що контрзаходи охоплюють перелік продукції на загальну суму 2,8 мільярда євро і набудуть чинності у п’ятницю 22 червня.

"Перелік товарів включає продукцію зі сталі і алюмінію, сільськогосподарську продукції та інші види продукції. Зокрема, митом у розмірі 25% будуть обкладені такі товари як мотоцикли з об’ємом циліндра більше 500 см3, спортивні, моторні, прогулянкові судна, джинси, віскі, сигари і сигарети, солодка кукурудза та інші", - сказано в повідомленні.

 В Євросоюзі підкреслили, що не хотіли опинитися у цій позиції, проте одностороннє і невиправдане рішення США щодо встановлення тарифів на сталь та алюміній для ЄС, змусило європейську еліту відреагувати зеркально.

"Зрозуміло, якщо США скасують свої тарифи, наші заходи також будуть скасовані" – заявили в ЄК.

Зауважимо, що Євросоюз вперше склав список товарів ще у березні, коли в Білому домі повідомили про намір ввести нові тарифи на імпорт сталі та алюмінію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент Франції Еммануель Макрон заявив, що відмовиться подпісувати підсумкову заяву лідерів країн G7, якщо США не підуть на поступки з ключових питань, включаючи введені мита на алюміній і сталь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?