ЄС жорстко звернувся до РФ на тлі "нормандського саміту"
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС жорстко звернувся до РФ на тлі "нормандського саміту"

ЄС жорстко звернувся до РФ на тлі "нормандського саміту"

У Євросоюзі звернулися до Кремля на тлі завершення саміту "нормандської четвірки" у Парижі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Загалом офіційний Брюссель привітав досягнення сторін переговорів у "нормандському форматі" та нагадали про важливість реалізації мінських домовленостей.

"Вони залишаються ключем до досягнення стійкого і мирного врегулювання конфлікту на сході України, що сприятиме істотному поліпшенню відносин між ЄС і Росією. Європейський Союз цінує конструктивний підхід, виявлений Україною, і очікує, що Росія використає свій вплив, щоб мінські угоди могли бути повністю реалізовані", - оголосили в ЄС.

Окрім того, Брюссель заявив про наміри у майбутньому підтримувати позиції Німеччини й Франції, а також сприяти СММ ОБСЄ у розмінуванні на Донбасі.

"ЄС нагадує про свою повну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - резюмувало об'єднання у заяві.

Нагадаємо, "нормандський саміт" відбувся у понеділок, 9 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський президент Володимир Путін стверджує, що у разі повернення Києву контролю на кордоні з ОРДЛО"націоналісти" почнуть різанину. Він назвав це новою "Сребреницею".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?