ЄСПЛ наказав РФ припинити атаки на цивільні об'єкти в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄСПЛ наказав РФ припинити атаки на цивільні об'єкти в Україні

ЄСПЛ наказав РФ припинити атаки на цивільні об'єкти в Україні
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини прийняв рішення із вимогою до РФ негайно припинити атаки та бомбардування цивільних об'єктів в Україні.

Джерело: "Європейська правда"

ЄСПЛ заборонив РФ нападати на цивільні об'єкти в Україні 

Суд бере до уваги поточні військові дії, що розпочалися 24 лютого 2022 року у різних частинах України, і вважає, що вони створюють реальну та постійну загрозу серйозних порушень конвенційних прав цивільного населення, зокрема, відповідно до статей 2, 3 та 8 Конвенції, - йдеться у рішенні.

Згідно з рішенням, суд наказав РФ утримуватись від військових нападів на мирне населення та цивільні об'єкти.

З метою запобігання таким порушенням та відповідно до статті 39 Регламенту суд постановляє, в інтересах сторін та належного ведення розгляду наказати уряду Росії утримуватися від військових нападів на цивільне населення та цивільні об'єкти, у тому числі житлові приміщення, автомобілі екстрених служб та інші особливо цивільні об'єкти, що охороняються, такі як школи та лікарні, а також негайно забезпечити безпеку медичних установ, особового складу та аварійно-рятувальних служб у межах атакованої або обложеної російськими військами території, - підкреслюється у рішенні ЄСПЛ.

Фото - facebook.com

Україна 28 лютого звернулась до ЄСПЛ із заявою про запровадження попередніх заходів відповідно до Правила 39.

Між тим радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що російські окупанти влучили у лікарню під час обстрілу Харкова.

У Харкові щойно влучили в міську лікарню. Там кількість жертв наразі з'ясовується, - підкреслив Арестович.

За словами заступниці Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, російські снаряди влучили на територію лікарні №3 у Новобаварському районі.

З неї евакуювали всіх, хто жив. Там є люди без постійного місця проживання, яких ми туди поселяли, щоб доглядати. 9 людей везуть до іншої лікарні, будемо приймати.

Директор міського департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат повідомив, що ані медичний персонал, ані паціенти не постраждали.

Тим часом мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що російські окупанти обстріляли житлові райони міста.

Внаслідок військового теракту постраждали кілька будинків та школа у тому ж районі. Обстрілів знову зазнали житлові будинки в Лівобережному районі, а також територія КП "Комунальник".

Окупанти з Росії ведуть справжній геноцид українського народу. Їхні дії нічим не відрізняються від тактики фашистсько-нацистських військ, які з 41 по 43 роки окупували та брали в блокаду цілі міста. Вони не відрізняються від нацистів, які безжально вбивали жінок та дітей. Майже 80 років тому Україна відбила напади фашистів. Відіб'ємо і зараз. Виженемо з нашої землі окупантів, які вбивають мирне населення наших міст. Це нелюдський, жорстокий та неймовірно підлий вчинок. Ми ніколи не забудемо і ніколи не пробачимо, - повідомив Бойченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?