ЄСПЛ вимагає від Росії не допустити страти засуджених в "ДНР" британців
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄСПЛ вимагає від Росії не допустити страти засуджених в "ДНР" британців

ЄСПЛ вимагає від Росії не допустити страти засуджених в "ДНР" британців
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс термінове рішення, яким зобов'язав Росію не допустити страти британців Шона Піннера і Ейдена Есліна, які воювали у складі Збройних сил України та були засуджені судом так званої "ДНР".

Джерело: офіційна заява ЄСПЛ

ЄСПЛ виніс рішення щодо правосуддя "ДНР"

Суд вказав уряду Російської Федерації, що вони повинні забезпечити те, щоб рішення про смертну кару не було виконано, а також забезпечити належні умови утримання заявників і надання їм будь-якої необхідної медичної допомоги та медикаментів, - зазначено в заяві.

Також вказано, що російський уряд за два тижні має відзвітувати, яких заходів було вжито для забезпечення дотримання прав британців.

ЄСПЛ також вказав уряду України забезпечити, наскільки це можливо, права Піннера та Есліна згідно з Конвенцією прав людини.

У тексті рішення сказано, що Шон Піннер та Ейден Еслін одружені або живуть з українками та вважають Україну своїм домом. У 2018 році вони вступили до лав ЗСУ і пізніше приєдналися до 36-ї бригади морської піхоти у Маріуполі Донецької області.

Раніше ЄСПЛ ухвалив аналогічне рішення щодо громадянина Марокко Брагіма Саадуна, також «засудженого» до смерті псевдосудом у «ДНР».

Нагадаємо, що 9 червня «верховий суд» терористичного угруповання «ДНР», оголосив, що «засудив» до смертної кари двох громадян Великої Британії Ейдена Есліна та Шона Піннера, а також громадянина Марокко Брагіма Саадуна, які захищали Україну.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?