Естонія приголомшила неочікуваною заявою про Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія приголомшила неочікуваною заявою про Путіна

Естонія приголомшила неочікуваною заявою про Путіна
Джерело:  online.ua

Влада Естонії неодноразово захищала Україну на міжнародній арені та жорстко ставила на місце російських політиків після початку війни на Донбасі та окупації Криму в 2014 році. Окрім того, офіційний Таллінн ніколи не боявся озвучувати гучні звинувачення Москві після чергових резонансних скандалів. Однак цього разу очільник Міністерства закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу виступив з доволі неочікуваною заявою, яка приголомшила багатьох політиків - впливовий дипломат зізнався, що влада його країни як і раніше чекає очільника Кремля Володимира Путіна в Естонії для участі у Всесвітньому конгресі фінно-угорських народів. Про це політик розповів в інтерв'ю російському виданню "Коммерсантъ", інформує ONLINE.UA.

"Ми дійсно запросили декількох глав держав, але відповіді від російського президента на офіційне запрошення не отримали. Запрошення залишається в силі для всіх, за час карантину його не відкликали", - повідомив естонський політик

Окрім того, він зауважив, що вважає можливою і свою зустріч зі скандальним російським дипломатом Сергієм Лавровим.

"Я завжди відкритий для зустрічі з моїм російським колегою, особливо зараз, коли Естонія входить в Радбез ООН в якості непостійного члена. Якщо така потреба є, Естонія завжди готова до діалогу... На різних міжнародних заходах ми віталися один з одним, але двосторонньої зустрічі не було. Така ж ситуація протягом багатьох років і у інших моїх балтійських колег", - наголосив глава МЗС Естонії.

Варто звернути увагу на те, що VIII Світовий конгрес фінно-угорських народів, який повинен був пройти з 17 по 19 червня в Тарту, через пандемію перенесли на літо наступного року. Що важливо розуміти, на відкриття Світового конгресу запрошені лідери Фінляндії, Угорщини, Росії та Естонії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що глава Міноборони Естонії Юрі Луйк безстрашно розкритикував команду президента РФ Володимира Путіна  — політик наголосив, що офіційна Москва у низці глобальних проблем, зокрема конфліктах у Лівії, Сирії та у випадку України, "не є частиною рішення, але завжди є частиною проблеми".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?