Естонія приготувала для Росії неприємний сюрприз
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія приготувала для Росії неприємний сюрприз

Естонія приготувала для Росії неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Влада Естонії планує ввести імпортні мита на російську електроенергію, оскільки дешева російська електрика витісняє з ринку частину продукції державного енергетичного концерну Eesti Energia, передає ONLINE.UA з посиланням на ERR.

Зазначається, що російська і білоруська електроенергія надходить на ринок Nord Pool в основному через Фінляндію і Литву. Згідно з підрахунками Eesti Energia, в минулому році Росія і Білорусь експортували в регіон біржі Nord Pool через Литву і Фінляндію понад 13,3 терават-годин, що в півтора рази перевищує загальне споживання електрики в Естонії в 2018 році. У порівнянні з 2017 роком, обсяг російської електрики на ринку північних і балтійських країн виріс майже на 50%.

В Eesti Energia переконані, що країни Балтії повинні за прикладом Фінляндії встановити мита на імпорт російської електрики.Такі плани підтримує і міністерство економіки.

"У зв'язку з виборами в Латвії переговори про застосування подібного рішення зупинилися в минулому році. Ми сподіваємося продовжити їх в поточному році", - сказав керівник відділу енергетики Мінекономіки Тімо Татар.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії  Мікк Марран заявив, що вдалося розкрити мережу агентів впливу Росії  серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?