Естонія відправляє Україні Javelin та зенітні боєприпаси
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія відправляє Україні Javelin та зенітні боєприпаси

Естонія відправляє Україні Javelin та зенітні боєприпаси
Джерело:  online.ua

Естонія надасть Україні додаткову військову допомогу, вона полягатиме у протитанкових ракет Javelin та зенітних боєприпасів. Про це повідомив канцлер міністерства оборони Кусті Салм. 

Джерело: Інтерфакс

Естонія відправить Україні противотанкові ракети 

Канцлер міністерства оборони Естонії Кусті Салм заявив про плани країни відправити Україні додаткове озброєння.

Ми надаємо Україні додаткову військову допомогу. 25 тисяч упаковок сухих продуктів, медичне обладнання, особисте спорядження, боєприпаси, додаткову партію ракет Javelin та зенітних боєприпасів, - сказав Салм на пресконференції.

Нагадаємо, що Естонія вже надсилала Україні противотанкові ракети Javelin на початку лютого до початку нападу Росії на Україну.

Естонія отримала ракети Javelin із США, частину з них купила, решту отримала як військову допомогу. Для їх постачання третім країнам необхідно заручитися дозволом країни-власника цього виду зброї, США такий дозвіл Естонії дали.

Фото: picryl.com

Допомогу також пообіцяла Литва

Литва передасть Україні додаткові бронежилети, каски, автомати та боєприпаси, повідомило Міністерство оборони Литви.

Міністр оборони Арвідас Анушаускас та посол України Петро Бешта щойно зустрілися для консультацій з військової допомоги, яка скоро буде передана Україні Литвою. Ми стоїмо з Україною, передаючи додаткові бронежилети, каски, автомати та боєприпаси, - йдеться у повідомленні міністерства у Twitter.

Він зазначив, що підтримує Україну в цю скрутну годину, роблячи все можливе, щоб підтримати Збройні сили України зброєю.

Ми розуміємо, що українські війська також борються за нашу безпеку. Ми маємо зупинити Росію якнайшвидше, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?