Естонія вимагає негайно створити трибунал для керівництва РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Естонія вимагає негайно створити трибунал для керівництва РФ

Естонія вимагає негайно створити трибунал для керівництва РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу звертає увагу міжнародної спільноти на те, що війна Росії в Україні стала геноцидальною, і всі країни повинні бути стурбовані світовим порядком безпеки, де "переважає сила". Окрім того, він закликав нарешті створити трибунал для керівництва РФ.

Джерело:  Fox News

У Естонії закликають створити трибунал для керівництва РФ

Ширший контекст полягає в тому, що станеться зі світовим порядком безпеки - чи буде переважати лише (одноосібна) сила? Що ж, тоді це може бути так: одна країна, ядерна держава просто загрожує світу ядерним арсеналом, - заявив естонський міністр.

На тлі останніх подій та заяв Урмас Рейнсалу закликав міжнародну спільноту об'єднатися, щоб сформувати трибунал і судити російське керівництво за те, що стало "геноцидальним типом війни".

Світ повинен побачити ... обвинувачених, Путіна разом з його спільниками, - підкреслив естонський дипломат.

Що важливо розуміти, Естонія була однією з перших країн, яка звинуватила країну-агресорку у воєнних злочинах після вторгнення в Україну.

Глава МЗС Естонії вимагає у світу відреагувати на злочини Путіна та армії РФ шляхом запровадження нових санкцій "на трансатлантичній основі".

Окрім того, за його словами, вкрай важливо збільшити допомогу Україні у вигляді зброї, особливо після того, як російський диктатор Володимир Путін поновив погрози застосування ядерної зброї.

Єдина людина на Землі, яка може покласти край війні - це Путін, - наголосив Урмас Рейнсалу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?